22 september 2010

Klock-renaste GPS navigatorn

Hej!


I förra inlägget skrev jag om att jag fått en Nokia 5230, för att jag förlängde mitt abonnemang hos mobil telefon operatören 3.


Jag har ju aldrig haft en pekskärms mobil telefon så fortfarande är jag inte ännu expert på den.


Jag var som ung en duktig orienterare då i första hand duktig på att läsa kartor.


Min Nokia E 71 har blivit utmärkt med GPS navigering efter min fabriks återställning som jag skrivit tidigare om.


MEN Nokia 5230 tyvärr utan W-lan, verkar vinna på knockout över Nokia E71 då det gäller GPS navigering och betydligt mycket större vertikal display med 360 x640 pixel, istället för E71 320x240 pixel.


Varför frågar säkert någon?


Ja men pekskärmen kan man om inte skriva adressen man tänker åka till, bara peka med fingret eller något annat så blixt snabbt hittar Nokia 5230 rutten blixtsnabbt och med röst navigering på Engelska med gatunamn så är det ett stort nöje, att höra en Engelsk dam försöka säga Svenska gatunamn..


Med tanke på ovanstående och min erfarenhet av GPS navigatörer så har jag svårt att tänka mig att någon GPS navigatör kan visa sig bättre.


Att sedan Nokia bjuder på GPS navigering i hela världen gör inte saken sämre utan tvärtom.


Som jag tidigare skrev så saknas W-lan men eftersom jag har hos 3 surf bas f ör 49 SEK/månad och då kan hämta kartor från hela världen 2 Gb/månad


Min slutsats är att Nokia 5230 med Nokias gratis navigering på livstid i hela världen torde slå ut alla övriga navigatörer, och att Nokia tillsammans med HTC är de enda mobil telefoner som enkelt sparar nedladdade kartor på minnes kortet.


Med vänlig hälsning www.Mobildoktorn.com Emeritus Traffic expert Göte Burström
Mobil telefon +46 76 81 555 81
SKYPE GoteB1


G.Burstroem@gmail.com

18 september 2010

Fortsättning GPS navigering

Hej!


Jag har i tidigare inlägg skrivit om deltagande i www.youtube.com och mitt video clip med mobil telefon karaoke som Mobildoktorn ”Love letters in the sand” har en hög position i youtube.


Återgår nu till Nokia förnämliga gratis navigering i hela världen.


Om mot förmodan trots fabrik återställning av min Nokia E71 inte rutt hittas direkt så är det lämpligt att pröva söka rutten igen och då brukar det alltid lyckas.


Det har nu tidmässigt gått strax 2 år sedan jag fick Nokia E71 mot att jag hade abonnemang med operatör 3.


Vid samtal med annan mobil affär så önskade de mig med en förlängning av 3 abonnemanget och jag var kanske något stressad och gick med på att skaffa 3 prat.


Men senare på tanke att jag även har Halebop Hallå abonnemang  med  samtal till alla för otroliga 19 öre/minut så gick jag in i 3 butiken i Sollentuna Centrum och blev väl behandlad och de tog bort 3prat mot att jag fick en Ny Nokia 5230 vid min förlängning av abonnemanget som jag är nöjd med.
Jag har även lagt till 3 surf bas för 49 kr/månad, och då kan jag hämta 2 Gb/månad Nokia maps från hela världen


Nokia 5230 är en pekskärms mobil telefon som jag aldrig haft tidigare och Nokias förnämliga gratis navigering via GPS.


Jag vill ge en eloge till 3 butiken i Sollentuna C för vänligt bemötande och god service.


Jag säger som min framlidne far brukade säga ”Det är ett tecken på små skurenhet att inte kunna berömma oreserverat”.


Det sägs att ”Det är svårt att lära gamla hundar att sitta” ha ha och visst är det som att börja igen att bli kunnig med pekskärms mobil, men har jag med min starka vilja kunnat bli bra from min traumatiska hjärnskada så torde det efter ett tag vara möjligt att bli duktig med pekskärms mobil.


Med vänlig hälsning Emeritus Göte Burström
Mobil telefon +46 76 81 555 81


SKYPE GotB1